Ten Hag kiest voor Mazraoui in plaats van Dest tegen PEC Zwolle

1 november 2019, 18:58   Bijgewerkt: 1 november 2019, 22:06

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn opstelling op één plaats gewijzigd voor het uitduel met PEC Zwolle. Op de rechtsbackpositie kiest de coach vrijdagavond voor Noussair Mazraoui in plaats van Sergiño Dest. Verder houdt Ten Hag vast aan dezelfde spelers die in de vorige speelronde startten tegen Feyenoord (4-0).

Dat is goed nieuws voor David Neres, die in De Klassieker weer een keer het vertrouwen kreeg van zijn trainer. De Braziliaan maakte een goede beurt en noteerde een doelpunt en assist. Edson Álvarez moet wederom genoegen nemen met een plek op de bank. Lisandro Martínez en Donny van de Beek zijn de controleurs tegen PEC Zwolle.

Mazraoui was vorig seizoen de eerste keus op de rechtsbackpositie, maar door blessureleed en de ontwikkeling van Dest kwam de Marokkaans international in de huidige jaargang nog maar acht keer in actie, waarvan zes maal als invaller. Hij wordt achterin vergezeld door het centrale duo Joël Veltman-Daley Blind en linksback Nicolás Tagliafico.

Ajax kan vrijdagavond in Zwolle de voorsprong op concurrenten AZ en PSV naar negen punten vergroten. AZ komt zaterdag in actie tegen FC Twente, PSV neemt het op tegen Sparta Rotterdam.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Promes, Martínez; Ziyech, Tadic, Neres

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Clement, Saymak, Nakayama; Van Crooij, Ghoochannejhad

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen