Bazoer schuldbewust na rel: "Het woord is aan mij"

2 november 2019, 09:39

Het is twee voor twaalf in de carrière van Riechedly Bazoer. De middenvelder raakte bij Vitesse in onmin vanwege een ruzie met Jay-Roy Grot, waarna hij ook Leonid Slutsky de huid vol schold. Hij werd, na excuses, weer in genade aangenomen en wil zijn laatste kans grijpen.

Slutsky zei afgelopen week dat hij Bazoer 'een gele kaart heeft, die geen rode moet worden'. Bazoer snapt dat hij door het stof moest gaan na zijn uitspatting. Na de ruzie werd hij door Vitesse voor enkele dagen uit de selectie gezet. "Hoezeer ik die schorsing ook betreur, de straf is wel terecht geweest. Ik heb iedereen teleurgesteld. Het team, de technische staf. Mijn vriendin, mijn broer en mijn ouders. Vooral mijn ouders. Dat spijt mij. Ik ben terecht gewezen in mijn familie. Dat is pijnlijk, hoor", vertelt hij in De Gelderlander.

De 23-jarige oud-Ajacied ziet in dat hij te ver is gegaan. "Dat is nooit goed te praten", beseft de international. "In het vuur van het moment ben ik me te buiten gegaan. Ik had mijn emoties niet onder controle. Ik baal er enorm van. De uitspatting is een fout van mij. Ik alleen draag er ook de verantwoordelijkheid voor. Niemand anders."

Nu moet hij zorgen dat hij zichzelf op het juiste pad kan houden. De hulp van Vitesse moet hem steunen. "Ik heb uitvoerige gesprekken gehad met Mohammed Allach (technisch directeur van Vitesse, red.). Hij heeft me op de vingers getikt. Maar hij heeft me ook begeleid naar de weg terug. Excuses aanbieden is confronterend. Maar de groep reageerde heel goed. Dat doet me deugd. Er is begrip, maar er is mij ook een spiegel voorgehouden. Dit kan niet meer. Dat is glashelder. Het woord is aan mij om goed gedrag te tonen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen