Thomas had het heel zwaar: "Ik werd licht depressief"

2 november 2019, 13:03

De transfer van PEC Zwolle naar PSV werd al snel een nachtmerrie voor Ryan Thomas. De middenvelder was vorig jaar dolblij met zijn overstap, maar raakte al voort zijn debuut zwaar geblesseerd. Het duurde een jaar voor hij fit was en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Thomas scheurde op de training van PSV zijn kruisband en dat is een drama voor elke voetballer. "Ik trainde maanden alleen met mijn fysiotherapeut. Dan kwam ik om acht uur op de club en ging ik om vier uur weer weg", vertelt de 24-jarige middenvelder aan de NOS. "De andere jongens kwamen later en gingen eerder weg dan ik. Ik was bovendien net nieuw, ik wilde ze niet te veel met mijn blessure lastigvallen."

De Nieuw-Zeelander leeft voor het voetbal en toen dat door de blessure wegviel, kreeg hij een enorme klap. "Daar werd ik flink mee geconfronteerd, ja. Na zes, zeven maanden werd het donker in mijn hoofd", geeft hij toe. "Ik raakte licht depressief. Vaak verliet ik de trainingen teleurgesteld. Dan kwam ik thuis en wilde ik niet praten met mijn vriendin. Op de zwaarste dagen kwam ik niet van de bank af en had ik zelfs geen zin om wat met mijn dochter te doen. Ik kwam in een donkere spiraal terecht."

Dit seizoen is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Thomas. Tegen AZ (0-4) begon hij vorige week voor het eerst in de basis, maar dat werd door een vroege rode kaart geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen