Stengs-ontdekker onder de indruk: "Niet minder dan Berghuis"

2 november 2019, 13:52

Calvin Stengs maakt dit seizoen grote indruk bij AZ en zit zelfs in de voorselectie van het Nederlands elftal. De ontwikkeling van de twintigjarige buitenspeler is indrukwekkend te noemen, vindt ook Marcel Looij. De trainer ontdekte de buitenspeler ruim tien jaar geleden.

Looij zag de jonge Stengs toen spelen in de jeugd van Haarlem. "Bij een wedstrijd van de D2", vertelt hij aan De Telegraaf. "Michel Doesburg, toenmalige Hoofd Jeugdscouting van AZ, had mij gevraagd om hem te bekijken. Hij viel direct op. Calvin was een jaar jonger dan de rest, maar speelde veel slimmer. Hij was een iel ventje, wat hij nog steeds een beetje is, maar hij wist daar goed raad mee. Zijn inzicht was fenomenaal, net als zijn steekballetjes en zijn manier van vrijlopen. En hij wist uit de duels weg te blijven. Hij leek toen al op de voetballer die hij nu is."

Stengs stond vorig seizoen door blessureleed lang aan de kant, maar is helemaal terug. Nu zit hij dus zelfs in de voorselectie van Oranje. "Hij laat wekelijks zien dat hij niet minder is dan Berghuis", vindt Looij. "Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij vorig seizoen al in Oranje gestaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen