Weghorst lijdt bij Borussia Dortmund eerste competitienederlaag

2 november 2019, 17:26

VfL Wolfsburg is de ongeslagen status in de Bundesliga kwijt. De club van spits Wout Weghorst ging zaterdag bij Borussia Dortmund voor de eerste keer dit seizoen in competitieverband onderuit. Die Borussen waren met 3-0 te sterk voor Wolfsburg.

Midweeks leed Wolfsburg de eerste nederlaag van het seizoen door in het bekertoernooi met liefst 1-6 te verliezen van RB Leipzig. Weghorst maakte toen vlak voor tijd de eretreffer, maar zaterdag kwam hij niet tot scoren. Zijn landgenoot Jeffrey Bruma was in de blessuretijd van de eerste helft dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet eindigde in het zijnet.

Na rust trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Met zijn eerste doelpunt voor Dortmund opende Thorgan Hazard vroeg in het tweede bedrijf de score. Een tweede goal liet niet lang op zich wachten: een droge schuiver van Raphaël Guerreiro bleek Wolfsburg-goalie Pavao Pervan te machtig.

In de slotfase besliste Mario Götze de wedstrijd door vanaf elf meter de 3-0 te maken. De strafschop werd veroorzaakt door Bruma, die de bal tegen de hand kreeg. Door de ruimte overwinning stijgt Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga. Wolfsburg zakt enkele plekken, naar de zevende plaats.