Barça krijgt na rampminuten weer een tik bij Levante

2 november 2019, 18:00   Bijgewerkt: 2 november 2019, 18:13

Een tam FC Barcelona leek een uur lang op weg naar een overwinning bij Levante, maar zeven dramatische minuten zorgen voor een nieuwe nederlaag op bezoek bij de angstgegner (3-1). Real Madrid kan later op de zaterdagavond de grote winnaar van het weekend worden als het wél wint en de koppositie overneemt.

De vorige twee onderlinge ontmoetingen buiten Barcelona werden ook door Levante gewonnen. In mei 2018 werd het liefst 5-4, begin dit kalenderjaar won Levante met 2-1. Ook met Frenkie de Jong, die de hele wedstrijd speelde, wist Barcelona niet te winnen van de Spaanse middenmoter.

Via Lionel Messi was de koploper van La Liga voor rust nog op voorsprong gekomen. De Argentijn scoorde vanaf de stip na een overtreding op Nelson Semedo. Tot een uur spelen was er voor de ploeg van Ernesto Valverde weinig aan de hand, maar plots zakte de Catalaanse ploeg volledig ineen.

Eerst schoot José Campana de gelijkmaker binnen, waarna spits Borja Mayoral na een dekkingsfout van Gerard Pique nog geen twee minuten later Levante op voorsprong wist te poeieren. Valverde bracht Sergio Busquets en Ansu Fati binnen de lijnen, maar zag dat er ook met dat tweetal geen houden aan was. In de 68e minuut maakte Nemanja Radoja de beslissende 3-1, na wederom slecht verdedigen.

Barcelona zette in het restant ook nauwelijks meer aan, al had het pech dat Antoine Griezmann buitenspel stond bij de aansluitingstreffer van Lionel Messi. De zeker lijkende 3-2 werd dus afgekeurd, waarna de frustraties toenamen bij het teleurstellende Barcelona. De ploeg pakte in Valencia liefst zes gele kaarten, waardoor het administratief gezien ook een peperdure middag werd.

Aartsrivaal Real Madrid kan later vanavond (zaterdag) de koppositie overnemen. Dan moeten de Madrilenen thuis zien te winnen van Real Betis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen