Marseille met invaller Strootman te sterk voor Ajax-opponent Lille

4 november 2019, 10:53

Olympique Marseille heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Ligue 1 door Lille te verslaan. De Zuid-Franse club was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor de directe concurrent. Kevin Strootman zat bijna de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

De Oranje-international startte dit seizoen bijna alle wedstrijden bij Olympique Marseille, maar na nederlagen tegen Paris Saint-Germain (4-0) en AS Monaco (2-1) koos trainer André Villas-Boas tegen Lille voor een andere samenstelling op het middenveld. Strootman kwam in blessuretijd als invaller nog binnen de lijnen.

In Marseille vielen alle doelpunten in de tweede helft. Vlak na rust opende Morgan Sanson de score na een keepersfout van Mike Maignan. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Lille-verdediger Gabriel een eigen doelpunt maakte, maar Adama Soumaoro tekende een paar minuten later voor de aansluitingstreffer. Een late gelijkmaker zat er echter niet in voor Lille, één van Ajax' opponenten in de Champions League.

Marseille stijgt door de nipte zege naar de derde plaats in de Ligue 1. Lille zakt naar de vierde plek.