De Ligt kroont zich in derby tot de Koning van Turijn

2 november 2019, 22:55   Bijgewerkt: 2 november 2019, 23:18

Matthijs de Ligt kan voorlopig niet meer stuk bij Juventus. De Nederlandse verdediger van de Italiaanse topclub was in de stadsderby tegen Torino de maker van het enige doelpunt (0-1) en was zo de gevierde man bij de gasten. En dat terwijl hij in de eerste helft nog even moest billenknijpen bij een nieuw handsmoment.

Voor rust liet Cristiano Ronaldo meerdere kansen op een voorsprong liggen tegen de stadsgenoten uit Turijn. Maar dat was niet het meest besproken moment tijdens de thee. Na een ingooi kreeg De Ligt namelijk de bal ongelukkig tegen zijn arm. Het was de vijfde keer in korte tijd dat hij het leer tegen zijn arm kreeg, maar ditmaal kostte het De Ligt geen strafschop.

Verder speelde De Ligt een feilloze wedstrijd. En de bekroning volgde twintig minuten voor tijd. In de eerste helft was de Nederlander al dichtbij, maar keerde Salvatore Sirigu zijn inzet. De Italiaanse doelman was bij de tweede kans van De Ligt kansloos, toen de Nederlander de bal op enkele meters van het doel kiezelhard binnen kegelde. De Ligt was de eerste Nederlandse doelpuntenmaker voor Juventus sinds Edgar Davids. De bebrilde middenvelder scoorde in 2002 voor het laatst namens de Italianen. De tegenstander van toen? Torino.

Juventus trok de overwinning in het vervolg op routine over de streep, al maakte Torino in de slotminuut nog een buitenspeldoelpunt. De Oude Dame herovert de koppositie op Inter. Opvallend is dat Juventus tot nog toe negen duels won, waarvan liefst acht keer met slechts één doelpunt verschil.