Trainer García García heeft twijfels over rode kaart FC Twente

3 november 2019, 09:34

FC Twente-trainer Gonzalo García García heeft zijn twijfels over of de rode kaart die keeper Joël Drommel tegen AZ kreeg wel terecht was. De Spaanse oefenmeester denkt namelijk dat de andere spelers nog hadden kunnen ingrijpen, waardoor er geen rood had hoeven volgen voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

"Volgens mij hadden wij nog verdedigers in de buurt", stelt García García tegenover FOX Sports. "Ik stond verder van de situatie, dus het is lastig te zeggen. De kaart was wat snel gegeven." Vooral het moment waarop FC Twente de rode kaart kreeg, vond de trainer jammer. "We waren niet goed gestart en op het moment dat we goed in de wedstrijd kwamen, gebeurde dit. Dit moment veranderde de wedstrijd."

Hoewel de rode kaart voor Drommel al na achttien minuten viel, hield Twente lang stand tegen de nummer twee van de Eredivisie. "We probeerden onszelf goed te organiseren. Het is namelijk lastig om te spelen tegen AZ als je elf man hebt, dus je kunt je voorstellen hoe het is als we er tien hebben. We wilden goed verdedigen en in de wedstrijd blijven." Dat plan mislukte uiteindelijk, want AZ liep in de tweede helft nog uit naar een 3-0 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen