Ihattaren kiest voor interlandcarrière bij Nederland

3 november 2019, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Ihattaren heeft de knoop doorgehakt en ervoor gekozen interlands te gaan spelen voor het Nederlands elftal. De talentvolle middenvelder van PSV verkiest hiermee Oranje boven Marokko. De keuze volgt na overleg met zijn familie, de KNVB en PSV. Dat heeft de voetbalbond zondagochtend via de officiële kanalen laten weten.

"Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen", zegt Ihattaren op de website van de KNVB. "Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Overlijden vader

Ihattaren werd al lange tijd gevraagd naar zijn interlandkeuze en de gesprekken met de KNVB werden even op de lange baan geschoven door het recente overlijden van de vader van Ihattaren. Volgens bondscoach Koeman heeft de KNVB hem alle tijd gegeven dat verdriet te verwerken. "Vervolgens hebben we afgelopen week nog een gesprek gehad en heeft hij nu de keuze voor Nederland gemaakt."

Ihattaren speelde al diverse wedstrijden in de Nederlandse jeugdelftallen. Hij maakte in 2017 zijn debuut voor Oranje Onder-15. Voor zowel Onder-15 als Onder-16 speelde Ihattaren vier interlands, voordat hij in het seizoen 2017/2018 versneld werd geselecteerd voor Onder-17. Onder leiding van bondscoach Kees van Wonderen werd Onder-17 vorig jaar, met Ihattaren in de selectie, Europees kampioen. Vorig seizoen maakte de speler van PSV de overstap naar Oranje Onder-19 en nu kiest hij dus definitief voor een carrière in het oranje shirt.

Rol PSV

Koeman prijst de rol die PSV heeft gespeeld in de pogingen Ihattaren voor Nederland te laten kiezen. "De rol van met name John de Jong (technisch directeur) en Mark van Bommel (trainer), was daarbij heel belangrijk." Ook Ihattaren zelf vond bij de club een luisterend oor. "Behalve met mijn familie en de KNVB, heb ik ook veel met de trainer gesproken, hij heeft ook aardig wat ervaring bij het Nederlands elftal. Daarnaast heb ik met mijn teamgenoten overlegd, zij zitten al bij Oranje en vertelden me hoe het is om bij het Nederlands elftal te voetballen. Dat neem je allemaal mee in je besluit. Het was een goed laatste gesprek en voor mijn moeder voelde het ook goed. Nu kan ik me weer focussen en belangrijk zijn voor de club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen