Petrovic: "Geweldige Dick Advocaat gaat Feyenoord redden"

3 november 2019, 12:54

Dick Advocaat is de juiste man om het dolende Feyenoord weer op de rit te krijgen. Dat zegt althans Zeljko Petrovic, die in het verleden meerdere malen assistent-trainer was onder Advocaat. Volgens Petrovic heeft Feyenoord met Advocaat het totaalplaatje binnengehaald als trainer.

"De trainer, maar ook de mens, een geweldig persoon", begint Petrovic het afsteken van de loftrompet over zijn voormalige baas tegenover de NOS. "Hij is een geweldig mens voor de spelers. Prachtig hoe hij communiceert met de spelers, hoe hij met ze praat, hoe hard hij is, hoe hij knuffelt, alles. Daarom zeg ik: je krijgt een totaalpakketje. Hij hoort bij de beste trainers van Nederland. Ze kiezen hem niet omdat hij 72 jaar is, ze kiezen voor iemand die gewoon geweldig is."

Lees ook: Kuyt gelooft in ommekeer: "Advocaat een heel bevlogen man"

Petrovic en Advocaat werkten samen bij Sunderland, FC Utrecht en het nationale team van Servië. De duidelijkheid die Advocaat altijd richting spelers geeft zal goed van pas gaan komen bij Feyenoord, stelt Petrovic. "Feyenoord heeft een goed elftal en Advocaat gaat de club redden, honderd procent." Wel zegt hij dat supporters hun verwachtingspatroon aan zullen moeten passen. "De mensen moeten niet denken dat hun ploeg nog tweede wordt. Europees voetbal via play-offs is wel haalbaar. Maar tegen Ajax en PSV kunnen ze niet opboksen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen