Advocaat grijpt in: Senesi gepasseerd voor Van der Heijden

3 november 2019, 13:27   Bijgewerkt: 3 november 2019, 14:25

Marcos Senesi is het eerste slachtoffer van de komst van Dick Advocaat bij Feyenoord. De nieuwe trainer van de Rotterdammers heeft de Argentijnse miljoenenaankoop op de bank gezet voor het uitduel tegen VVV-Venlo. Jan-Arie van der Heijden is zijn vervanger centraal achterin. Eric Botteghin is geblesseerd.

Er gingen de afgelopen dagen al geruchten dat Advocaat wijzigingen zou doorvoeren in de defensie van Feyenoord na de beschamende 4-0 nederlaag van vorige week tegen Ajax. Een dag na die zeperd vertrok trainer Jaap Stam en volgde Advocaat hem op. Senesi, die deze zomer voor zeven miljoen euro naar Feyenoord vertrok, werd de laatste weken bekritiseerd na een aantal mindere optredens.

Lees ook: Israël houdt vertrouwen in Senesi: "Komt wel goed"

Berghuis terug naar voorhoede

Van der Heijden keert nu dus terug in de basis. Hij was onder Stam uit de gratie geraakt en speelde dit seizoen pas drie wedstrijden. Hij vormt tegen VVV het centrum met Edgar Ié, die tegen Ajax nog ontbrak vanwege een blessure. Aanvoerder Eric Botteghin is wel meegereisd naar Venlo, maar zit wegens een blessure niet bij de selectie. Behalve achterin voert Advocaat nóg een wijziging door, want Orkun Kökçü speelt in plaats van Luciano Narsingh. Daardoor schuift Steven Berghuis door naar de voorhoede, tegen Ajax speelde hij nog als nummer 10.

Bij tegenstander VVV-Venlo, dat net als Feyenoord ook niet in de beste vorm steekt, zijn twee veranderingen ten opzichte van de verloren derby tegen Fortuna Sittard. Achterin vervangt Christian Kum op de linksbackpositie Samuel Scheimann en voorin krijgt Peter van Ooijen van coach Robert Maaskant de voorkeur boven spits Elia Soriano.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen