Advocaat: Berghuis nieuwe aanvoerder van Feyenoord

3 november 2019, 14:27

Steven Berghuis is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Trainer Dick Advocaat heeft laten weten dat de aanvaller de band voor de rest van het seizoen over zal nemen van Eric Botteghin. Daar begint Berghuis mee in het uitduel tegen zijn oude club VVV-Venlo, waar Botteghin sowieso ontbreekt vanwege een hamstringblessure.

Het veranderen van de aanvoerder is één van de eerste grote wijzigingen die Advocaat bij Feyenoord heeft doorgevoerd sinds hij eerder deze week Jaap Stam opvolgde als trainer in Rotterdam. "Hij moet verantwoordelijkheid nemen en dat doet hij wel", zegt Advocaat over de keuze voor Berghuis tegenover FOX Sports. Waarom Botteghin de aanvoerdersband niet mag houden, liet Advocaat in het midden.

Ook in de opstelling van Feyenoord voor het duel met VVV voert Advocaat een grote verandering door. Miljoenenaankoop Marcos Senesi zit namelijk op de bank na een aantal mindere optredens. Jan-Arie van der Heijden keert daarom terug in de basis, terwijl hij onder Stam nog op een zijspoor zat. Ook Orkun Kökçü maakt zijn rentree als vervanger van Luciano Narsingh, waardoor aanvoerder Berghuis weer doorschuift naar de voorhoede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen