Groningen wint van Willem II en zet goede reeks voort

3 november 2019, 16:34   Bijgewerkt: 3 november 2019, 16:41

FC Groningen heeft zondagmiddag een verdiende overwinning geboekt op een zwak Willem II. De thuisploeg had eigenlijk geen kind aan Willem II, dat de afgelopen wedstrijden nog zo'n goede indruk maakte. Kaj Sierhuis was met twee treffers de grote man aan Groningse zijde: 2-0.

FC Groningen en Willem II zijn twee ploegen die weinig scoren, maar ook weinig weggeven in verdedigend opzicht. De Tilburgers scoorden tot nu toe veertien keer en kregen vijftien goals tegen. FC Groningen scoorde dertien keer en kreeg ook dertien goals tegen. Nu stonden deze behoudende ploegen dus tegenover elkaar in het Hoge Noorden en het was vooraf de vraag wat voor wedstrijd dat zou opleveren.

Het was voor Willem II een geluk dat ze niet al met 2-0 achterstonden. De Tilburgers stelden hier betrekkelijk weinig tegenover, maar kregen wel uit het niets een enorme kans om de score te openen. Ko Itakura stond niet op te letten en Vangelis Pavlidis ontnam hem de bal. De Griekse spits kon alleen op Sergio Padt af, maar schoot naast.

Groningen bleef het meest dreigend en kwam uiteindelijk alsnog op 1-0. Na een mooie lange bal kon Django Warmerdam afgeven op Sierhuis, die het vervolgens afmaakte. Zo kreeg Groningen de voorsprong, waar het al lange tijd recht op had.

Adrie Koster besloot om een wijziging in de opstelling door te voeren aan het begin van de tweede helft. Ché Nunnely bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door de Equadoriaan Jhonny Quiñónez. Het bleek tevergeefs, want binnen twee minuten had Sierhuis zijn tweede van de middag gemaakt. Hij passeerde Wellenreuther met een onhoudbaar schot: 2-0.

De wedstrijd werd er na de tweede goal niet beter op. Groningen geloofde het wel en Willem II kon nog altijd geen vuist maken. Met een aanvallende wissel, Paul Gladon voor Miquel Nelom, hoopte Koster nog iets te kunnen forceren, maar die hoop bleek tevergeefs te zijn. Willem II creëerde nauwelijks iets in de tweede helft en kreeg in de eerste minuut van de blessuretijd pas de eerste echte kans van de tweede helft. Gladon schoot de bal rakelings naast.

De Groningers boeken dus een verdiende overwinning op Willem II en gaan van veertien punten naar zeventien punten. Het klimt daardoor naar de tiende plaats. Willem II blijft steken op negentien punten en kan de zesde plaats vandaag nog kwijtraken aan sc Heerenveen, dat later op de middag tegen ADO Den Haag speelt.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovasio Zeefuik 6, Mike Te Wierik 6, Ko Itakura 6, Django Warmerdam 6.5; Ajdin Hrustic 6 (70. Samir Memisevic 6), Azor Matusiwa 6, Ahmed El Messaoudi 6; Mo El Hankouri 6 (86. Sam Schreck -), Kaj Sierhuis 7 (63. Charlison Benschop 6), Joel Asoro 6

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Freek Heerkens 6, Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6, Miquel Nelom 6 (66. Paul Gladon 5.5); Driess Saddiki 5 (60. Bart Nieuwkoop 6), Mike Trésor Ndayishimiye 6, Pol Llonch 6, Ché Nunnely 5.5 (46. Jhonny Quiñónez 6), Vangelis Pavlidis 5.5, Mats Köhlert 5.5

Man of the match: Kaj Sierhuis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling