Anderlecht boekt weer een zege en klimt langzaam omhoog

3 november 2019, 16:45

Anderlecht heeft na twee keer een gelijkspel weer een keer gewonnen in de Belgische competitie. De dit seizoen tegenvallende grootmacht bleek aan twee vroege goals genoeg te hebben om zich te ontdoen van hekkensluiter Cercle Brugge: 2-1. Hierdoor klimt de ploeg van Michel Vlap, Derrick Luckassen en Philippe Sandler naar de elfde plaats in de Pro League.

In eigen huis schoot Anderlecht uit de startblokken, want na negen minuten lag de bal al op de stip. Kemar Roofe werd van achteren aangetikt en kreeg de terechte penalty mee, die hij vervolgens zelf door het midden raak wist te schieten: 1-0. Tien minuten daarna zat Anderlecht op rozen toen de talentvolle middenvelder Alexis Saelemaekers voor de 2-0 zorgde. Dit deed hij na een sublieme pass van een ander talent, namelijk Edo Kayembe. De assist was eigenlijk nog mooier dan de afronding.

Anderlecht leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen nummer laatst Cercle Brugge, maar die deden na iets minder dan een halfuur zowaar wat terug. Een voorzet werd door de defensie van Anderlecht slecht verwerkt, waarna Kévin Hoggas de bal met een volley schitterend langs de kansloze keeper schoot.

Ongeslagen

Nadat midweeks tegen Gent nog een ruime voorsprong was weggegeven, bleef Anderlecht nu wel op de been en pakte het de vierde overwinning van het seizoen. Luckassen speelde de hele wedstrijd, Vlap deed tachtig minuten mee en Sandler keek geblesseerd toe vanaf de kant. Door de overwinning op Cercle is Anderlecht nu zes duels op rij ongeslagen en kan het elftal van de nieuwe trainer Frank Vercauteren langzaam maar zeker naar boven gaan kijken.