Zeefuik: "Wij gaan voor het linkerrijtje, dit is een goede stap"

3 november 2019, 18:34   Bijgewerkt: 3 november 2019, 22:00

Deyovaisio Zeefuik kende een uitstekende middag met FC Groningen, zijn ploeg won met 2-0 en hield daarmee voor de vierde keer op rij de nul in een thuiswedstrijd. De 21-jarige back sprak na afloop met FCUpdate.nl over de wedstrijd en zijn afgeketste transfer naar Frankrijk. Hij hield met Groningen opnieuw de nul, maar wil de sterke defensie cijfers niet alleen op het conto van de verdediging schrijven. "We zijn een team en ik ben blij dat het vandaag allemaal goed uitpakt", sprak hij. 

"Dit was een hele goed overwinning en wij waren in elk opzicht beter dan Willem II, dus dit is een hele verdiende overwinning", sprak de rechtsback na afloop. FC Groningen klimt door deze zege naar de negende plek en staat nu nog net in het linkerrijtje. De ploeg van Danny Buijs wordt vaak verweten dat het saai en afwachtend speelt, gezien het weinig aantal doelpunten in de wedstrijden van de Groningers. "Vandaag komt het er wel goed uit en laten we ook zien wat we allemaal kunnen. We hadden vandaag veel diepte in het spel en dat maakt het makkelijker, dit willen we altijd laten zien. Wij zijn een elftal dat wil voetballen en de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Het geeft een goed gevoel dat het vandaag wel allemaal uitpakt zoals wij willen."

Na de nederlagen in de uitwedstrijden tegen PSV en Ajax verloor Groningen niet meer en zo is het al vier competitiewedstrijden ongeslagen. Groningen begon zondagmiddag met Kaj Sierhuis en Joel Asoro voorin, waardoor Charlison Benschop op de bank moest beginnen. Juist Sierhuis en Asoro waren een plaag voor de Tilburgse defensie en waren beide betrokken bij de doelpunten. "Dat wij vandaag wel de kansen creëren heeft niks met de andere samenstelling te maken, wij zijn een team en doen het samen", zei de jeugdinternational van Oranje stellig.

Zeefuik denkt echter niet dat het alleen de verdediging is die zorgt voor deze uitstekende cijfers. "We verdedigen als team heel goed, het begint al in de aanval. Zij zetten goed druk en de middenvelders dekken goed door. Achterin staan we heel solide en komt er niemand langs." Dat FC Groningen de weg omhoog heeft ingezet lijkt duidelijk, zo weet ook Zeefuik, die een duidelijk doel stelt voor dit seizoen. "Wij spelen sowieso voor het linker rijtje en willen minimaal de play-offs halen. We hebben met deze overwinning een stap in de goede richting gezet en willen niet meer naar onderen kijken."

Transfer naar Frankrijk

De 21-jarige vleugelverdediger zag afgelopen zomer een transfer naar het Franse Stade Reims geen doorgang vinden, maar dat verhaal is hij inmiddels wel vergeten. "Ik heb in de zomer de knop vrij snel omgezet. Tuurlijk was ik teleurgesteld en had je die stap willen zetten. Maar FC Groningen is nu ook mijn cluppie en ik zit bij Jong Oranje dus het was voor mij ook niet zo moeilijk om mij weer op deze club te focussen. Ik ben hier op mijn plek", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen