Heerenveen verspeelt punten op bezoek bij ADO Den Haag

3 november 2019, 18:49   Bijgewerkt: 3 november 2019, 19:13

sc Heerenveen is er zondagavond niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Den Haag. In een zeer teleurstellende wedstrijd leek ADO er lange tijd met de volle buit vandoor te gaan, maar een late treffer van Sven Botman bezorgde de bezoekers een puntje: 1-1. De Hagenaars blijven zodoende verwikkeld in de strijd tegen degradatie en staan na twaalf speelronden op de veertiende plek. De Friezen laten na aan te sluiten bij de subtop, al staat Heerenveen nu wel op de zevende plaats in de Eredivisie.

ADO-trainer Alfons Groenendijk besloot zijn elftal na de verloren bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard op een positie te wijzigen. Erik Falkenburg moest in het Cars Jeans Stadion zijn plekje afstaan aan Michiel Kramer. De bezoekers wonnen in de KNVB Beker eenvoudig bij Excelsior Maassluis, maar in Den Haag besloot coach Johnny Jansen aan te treden met Joey Veerman en Rodney Kongolo. Zij kregen in het bekertoernooi nog rust. Alen Halilovic verscheen ook aan de aftrap, nadat Mitchell van Bergen geblesseerd afhaakte in de warming up.

Het was in de eerste helft duidelijk te merken dat veel spelers al een midweeks programma in de benen hadden. ADO en Heerenveen durfden het initiatief niet te pakken, al kwamen de bezoekers iets gemakkelijker aan voetballen toe. Jens Odgaard liet de Hagenaars in de eerste minuut schrikken door de bal net naast te schuiven, maar voor meer doelgevaar werd in de beginfase niet gezorgd. Pogingen van ADO-spits Kramer en Heerenveen-vleugelspeler Halilovic wisten Warner Hahn en Luuk Koopmans niet te verontrusten.

Na de thee gingen de bezoekers op jacht naar de openingstreffer. ADO werd eventjes teruggedrongen op de eigen helft, maar Ejuke en Halilovic vonden Koopmans op hun weg. De ploeg van Groenendijk wist daar weinig tegenover te zetten. Ricardo van Rhijn bood ADO vervolgens de helpende hand. De rechtsback van Heerenveen verspeelde de bal om knullige wijze aan Crysencio Summerville, die op zijn beurt door Sherel Floranus werd gevloerd in het strafschopgebied van de Friezen. Kramer schoot ADO vanaf elf meter op voorsprong: 1-0.

ADO liet zich vervolgens wat terugdringen, al liet invaller Falkenburg na voor de beslissing te zorgen. In de slotfase viel de verdiende gelijkmaker alsnog voor Heerenveen. Een voorzet van Bruijn werd door Sven Botman tegen de touwen geknikt: 1-1. Volgende week zaterdag komen ADO Den Haag en sc Heerenveen weer in actie. Eerstgenoemden reist zaterdag af naar Limburg, waar de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op de planning staat. Heerenveen speelt voor eigen publiek tegen Sparta Rotterdam.

Opstellingen en beoordelingen* 

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6.5; Dion Malone 6, Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 6, Aaron Meijers 6; John Goossens 6.5, Lex Immers 6.5 (84. Bilal Ould-Chikh -), Danny Bakker 6; Elson Hooi 5.5 (74. Erik Falkenburg -), Michiel Kramer 5.5 (89. Tomáš Necid -), Crysencio Summerville 7.

sc Heerenveen: Warner Hahn 6; Ricardo van Rhijn 5, Ibrahim Dresevic 6.5, Sven Botman 6.5, Sherel Floranus 5; Rodney Kongolo 6, Hicham Faik 6, Joey Veerman 6 (69. Jordy Bruijn 6.5); Chidera Ejuke 6, Jens Odgaard 6.5, Alen Halilovic 6 (69. Anders Dreyer 6).

Man of the match: Crysencio Summerville 7

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen