Trefzekere Sierhuis: "Ik wil zoveel mogelijk scoren"

3 november 2019, 19:51   Bijgewerkt: 3 november 2019, 22:00

Kaj Sierhuis was met twee treffers opnieuw de grote man bij FC Groningen. Tegen Sparta was de aanvaller nog belangrijk met een goal als invaller, zondagmiddag startte hij tegen Willem II (2-0) in de basis en was hij met twee treffers opnieuw van onschatbare waarde voor zijn ploeg. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk scoren, nu is het zaak om deze lijn door te trekken", sprak hij na afloop in de mixed zone.

In het bekerduel met Harkemase Boys van afgelopen woensdag ging Sierhuis nog naar de kant met een blessure, hij was op tijd fit voor de wedstrijd tegen Willem II, maar werd wel vroegtijdig naar de kant gehaald door trainer Danny Buijs. "De trainer nam mij in bescherming, ik kon nog geen negentig minuten spelen", zei de spits die wordt gehuurd van Ajax. "Dat ik dan zo'n wedstrijd kan spelen is ideaal, we hadden van tevoren al besproken dat ik mij zelf leeg zou spelen en dan eventueel gewisseld zou worden."

FC Groningen is inmiddels vier wedstrijden op een rij ongeslagen en door deze overwinning stijgt het zelfs naar het linkerrijtje. Willem II had zondagmiddag niks in te brengen tegen de Trots van het Noorden en loste zelfs geen enkel schot op doel. "Dit was denk ik onze beste eerste helft van het seizoen. We creëerden heel veel kansen en we stonden in de organisatie ook goed. We domineerden eigenlijk de hele wedstrijd en hadden heel veel de bal. We hadden veel lef en speelden aan de bal ook vooruit." Sierhuis speelde samen met Joel Asoro in de voorhoede, waardoor Charlison Benschop op de bank begon. "Asoro is een goede speler en een ander type dan Charlison en ikzelf. Je probeert op elkaar af te stemmen en elkaars kwaliteiten te gebruiken. Asoro is een snelle speler en kan in de diepte lopen, ik probeer daar dan omheen te lopen."

Sierhuis hoopt deze goede lijn door te kunnen trekken, maar wil niet te ver op de zaken vooruit lopen. "Ik ga niet zeggen dat ik volgende week weer moet spelen. Daar gaat de trainer over. Het maakt mij niet uit met wie ik speel, als ik maar speel. Ik wil dit goede gevoel vasthouden en mijn mijn goals belangrijk zijn voor het team", besluit de 21-jarige spits.

Lees ookZeefuik: "Wij gaan voor het linkerrijtje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen