Groenendijk: "Wij gaan geen één wedstrijd makkelijk winnen"

3 november 2019, 20:17

Alfons Groenendijk verspeelde zondagmiddag met ADO Den Haag in de slotfase een overwinning tegen sc Heerenveen. Hierdoor blijft ADO weliswaar net boven de degradatiestreep, maar de trainer van de Hagenezen weet maar al te goed hoe zwaar dit seizoen gaat worden.

ADO kwam na een uur spelen via een penalty van Michiel Kramer op voorsprong en leek net als vorige week op weg naar een nieuwe overwinning. Heerenveen-verdediger Sven Botman gooide twee minuten voor tijd echter roet in het eten met een late Friese gelijkmaker. "Dit is een grote teleurstelling en dat merk je ook aan alles in de kleedkamer", zei Groenendijk tegen FOX Sports. "We waren heel dichtbij de drie punten, die hadden we hier graag willen houden. Helaas is dat niet gelukt."

Groenendijk was met name over de eerste helft niet tevreden en zag problemen die niet voor de eerste keer opvielen bij ADO. "Ik vond dat we te snel de lange bal speelden. Vooral in de eerste helft hadden we veel meer kunnen voetballen. De eindpass had ook beter gekund, dat zijn bekende dingen bij ons. Dat moet gewoon beter. We wisten dat Heerenveen goed kon counteren, maar dat hebben we goed bespeeld."

Na een slechte reeks van vijf nederlagen op een rij pakt ADO nu vier punten in de laatste twee wedstrijden, maar Groenendijk weet ook dat het lek nog lang niet boven is. "Wij moeten elke week volle bak, dat weet ik al vanaf het begin. Wij gaan geen één wedstrijd makkelijk winnen. We zullen elke wedstrijd aan het zuurstof moeten om de punten te pakken, vandaag heb ik dat gezien: een ploeg die er alles aan doet. Ik kan niet ontevreden zijn over de inzet van de spelers", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen