Gladon: "Veel te weinig laten zien, maar speciaal om terug te zijn"

4 november 2019, 18:15

Paul Gladon verloor zondag met Willem II van FC Groningen, de ploeg waar hij vorig seizoen nog onder contract stond. De spits viel na twintig minuten in de tweede helft in, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-0 verloor in het hoge noorden, al was hij nog wel dichtbij een goal tegen zijn oude werkgever. "Als die bal erin was gegaan, was het wel speciaal geweest", zei hij na afloop in gesprek met FCUpdate.nl.

Willem II kende op bezoek bij FC Groningen een vrij kansloze middag. De Tilburgers losten geen enkel schot tussen de palen en gingen door goals van Kaj Sierhuis roemloos ten onder. Gladon viel twintig minuten voor tijd in, maar kon ook niet meer voor een ommekeer zorgen. "Het was kansloos. We hebben veel te weinig laten zien vandaag", sprak de spits na afloop in de mixed zone. "We waren veel te slap in de duels en Groningen deed dat wel heel goed. Dan zie je dat het heel moeizaam wordt."

Gladon keerde in de winterstop van vorig seizoen terug in Nederland bij FC Groningen na mislukte avonturen in België en Engeland. De 27-jarige aanvaller vond het 'mooi om terug te zijn' en voelde de waardering van de Groningse fans. "Het was erg mooi om hier weer te spelen. Toen ik in het veld kwam gingen de supporters ook klappen, dus dat doet je goed en is een prachtig gebaar. Ik heb veel mensen gesproken hier, het was leuk om terug te zijn", zei hij glimlachend.

Willem II had vandaag dan wel een off-day, de ploeg staat nog altijd keurig op de zesde plek. Volgende week wacht de Brabantse derby tegen PSV. "Voor volgende week tegen PSV zit er niet ineens extra druk op door de nederlaag van vandaag. Ik denk juist dat de druk vooral bij hun zal liggen. Als zij tegen ons punten laten liggen, kan de titelstrijd al heel vroeg klaar zijn voor hun. Maar het moge wel duidelijk zijn dat wij uit een ander vaatje zullen moeten gaan tappen. Wij voelen geen druk en gaan er gewoon een mooie pot van maken."

Over zijn eigen rol is Gladon nog niet geheel tevreden. Hij kwam dit seizoen tot negen wedstrijden, maar dit waren allemaal invalbeurten. "Ik ben laat gekomen en heb de hele voorbereiding gemist. Het team stond goed en Pavlidis maakte veel goals, dus dan moet je geduld hebben en zodra de kans komt moet ik die pakken", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen