Geduld Bayern München is op: trainer Kovac op straat gezet

3 november 2019, 21:08

Het doek is gevallen voor Niko Kovac bij Bayern München. De oefenmeester is ontslagen door zijn werkgever, zo meldt de Duitse recordkampioen zondagavond. De 5-1 nederlaag bij Eintracht Frankfurt heeft het vonnis geveld over de situatie van Kovac, die al langere tijd onder druk stond.

Bayern München wist slechts één van de laatste vier competitieduels te winnen en is daardoor afgezakt naar de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Gladbach is vier punten. Deze zaterdag werd er mede door een vroege rode kaart van Jérome Boateng met 5-1 verloren van Frankfurt. Kovac bezorgde Bayern afgelopen seizoen dan wel drie prijzen, waaronder de zevende landstitel op rij, maar toch bleef er sinds zijn aanstelling vorig jaar kritiek rond hem hangen.

Na de harde tik tegen Frankfurt riepen boze supporters al om het ontslag van de Kroaat en ook de clubleiding had die mening. Bayern speelt midweeks tegen Olympiakos Piraeus voor de Champions League en neemt het komend weekend op tegen Borussia Dortmund in de Bundesliga.

Kovac leidde vanochtend de training bij Bayern en keek alweer vooruit naar de Champions League-ontmoeting met de Grieken van komende woensdag, waar Bayern een goede stap kan zetten richting overwintering. Dat gaat hij dus niet meer meemaken. Mogelijk komt Bayern in de zoektocht naar een nieuwe coach uit bij Erik ten Hag, die eerder bij Bayern München II werkte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen