Dost geniet met Frankfurt: "Dit was zó'n geweldige teamprestatie"

4 november 2019, 08:32

Bas Dost beleefde een weekend om niet snel te vergeten. De spits van Eintracht Frankfurt baarde in Duitsland opzien door met zijn club het grote Bayern München met liefst 5-1 te verslaan. De Nederlander, die niet wist te scoren, is vol lof over zijn nieuwe club.

Deze zomer verruilde Dost het onrustige Sporting Portugal voor een rentree in de Bundesliga. Eerder speelde Dost enkele seizoenen voor VfL Wolfsburg. De sensationele zege tegen Der Rekordmeister was vooralsnog het hoogtepunt sinds zijn terugkeer, erkent de dertiger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wist niet dat ik de Bundesliga zó gemist had. Ik ben hier in Frankfurt echt op mijn plek. We hebben we een heel goede groep qua persoonlijkheden. Dat viel me meteen op. Het is heel gezellig, de saamhorigheid is groot. Na twee dagen had ik het gevoel dat ik hier al weken speelde. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. In zo'n omgeving kun je als ploeg ver komen.''

Ook na tien duels in de competitie gaat het sportief prima met de ploeg die vorig seizoen de halve finale van de Europa League wist te bereiken. "We draaien bovenin mee, hebben zes punten in de Europa League en zijn verder in beker. In de media wordt nu na de 5-1 tegen Bayern druk gespeculeerd over wat er allemaal mogelijk is bij Eintracht. Maar laten we lekker rustig blijven."

Aanspeelpunt

Dost merkt dat hem in Duitsland gevraagd wordt om een ander type spel te spelen dan in Portugal. En daar is hij, ondanks het feit dat hij daardoor minder in scoringspositie komt, best blij mee. "Het gaat om het team. Anders was ik wel op tennis gegaan. Als je ouder wordt, weet je beter waar het om draait. Het kan me niet schelen dat ik tegen Bayern niet scoorde. Dit was zó'n geweldige teamprestatie. Ze willen hier dat ik een aanspeelpunt ben. Ook een mooie rol. Natuurlijk wil ik nog altijd goals maken, maar ik moet hier ook duels aangaan en meevoetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen