Stengs droomt na plek in voorselectie hardop van EK-deelname

4 november 2019, 08:52

Calvin Stengs droomt stiekem al van deelname aan het EK. De aanvaller van AZ is bezig aan een ijzersterke seizoenstart en is door bondscoach Ronald Koeman beloond met een plek in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Al was hij na de wedstrijd in Den Haag tegen FC Twente (3-0 winst) ook kritisch op zijn eigen spel.

Dat hield, vond Stengs zelf, niet over, geeft hij in gesprek met het Algemeen Dagblad ruiterlijk toe. "Ik vond mezelf niet supergoed spelen. Gewoon prima." Wat meer dan 'gewoon prima' is, is het feit dat hij een jaar na zijn rentree op de radar is verschenen bij Koeman. Een dag en een jaar geleden stond Stengs weer op het veld, na zijn zware knieblessure op bezoek bij PSV, in de zomer van 2017. "Het was toen (tegen De Graafschap) nog niet altijd goed. Ik wilde nog te graag, terwijl er veel van me werd verwacht. Dan wil je het ook gewoon laten zien. Het heeft even geduurd voordat ik me weer helemaal vrij voelde in mijn hoofd. Dat ik nu in de voorselectie zit, is een bevestiging dat het goed gaat."

'Niet uitdager van Ajax'

Met Stengs in de voorselectie en ploeggenoten Owen Wijndal, Myron Boadu en Teun Koopmeiners als belangrijke krachten bij Jong Oranje, ziet de AZ-toekomst er rooskleurig uit. Stengs vindt dat de Alkmaarders ambitieus moeten zijn, maar waakt voor teveel optimisme. "We moeten niet ineens gaan zeggen dat we dé uitdager van Ajax zijn. We staan op de tweede plek en dat moeten we vasthouden. Het is de bedoeling dat we echt iets neerzetten met dit team. Ik denk dat we wel wisten dat dit in onze mars zat. Alles valt goed, dan heb je het gevoel dat je heel sterk bent."

Mogelijk maakt Stengs deze maand zijn debuut in Oranje, als het EK-kwalificatie af probeert te dwingen tegen Noord-Ierland en Estland. Of Stengs al een beetje vooruitkijkt naar de zomer van 2020? "Als je bij de voorselectie zit, mag je daar zeker over dromen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen