Basisdebuut doet spits Asoro goed: "Eindelijk kwam de beloning"

4 november 2019 – Joël Asoro heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste basisplaats bij FC Groningen. De huurling van Swansea City stelde tot dusver teleur in het noorden, maar was in het gewonnen duel met Willem II belangrijk door een assist te geven. "Er was zeker sprake van chemie."

Basisdebuut doet spits Asoro goed: "Eindelijk kwam de beloning"

De Zweed met Ghanese roots kreeg een basisplaats omdat Charlison Benschop niet fit was. Samen met Kaj Sierhuis maakte Asoro indruk tegen de Tilburgers.  "Voor dit weekend had ik er eigenlijk ook nog niet op gerekend", doelde het talent tegen Dagblad van het Noorden op zijn basisplaats. "Toen de mededeling kwam dat ik zou starten, was dat een grote verrassing. Ik train er hard voor. Eindelijk kwam de beloning."

Scoren deed Asoro ondanks enkele kansen niet. Dat moet beter, erkent hij. "Bij de eerste, meteen in het begin, kwam de keeper van Willem II goed uit zijn doel. Hij blokte mijn schot knap. Ik had het wel uit willen schreeuwen, maar dat helpt natuurlijk niet. Bij de schoten die ik later loste had ik iets meer geluk nodig. Het geeft niet. Ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd zal zijn voordat ik mijn eerste doelpunt ga maken in de Eredivisie."

Wat ook opviel was de goede samenwerking met zijn collega-aanvaller Kaj Sierhuis. De voormalig Ajacied maakte twee goals. Een daarvan was op aangeven van Asoro. "Ik denk dat we elkaar goed gevonden hebben op het veld en dat we elkaar aanvullen met onze kwaliteiten. Er was zeker sprake van chemie", aldus de basisdebutant.

Eredivisie

gerelateerd