Gravenberch blikt terug op trage wissel: "Mijn excuses daarvoor"

4 november 2019, 22:43

Ryan Gravenberch werd vrijdag bij PEC Zwolle tegen Ajax (2-4) ingebracht door trainer Erik ten Hag, maar het duurde lang voordat het zeventienjarige talent daadwerkelijk in het veld kwam als vervanger van Edson Álvarez. De Amsterdammers stonden zes minuten met een man minder op het kunstgras in Zwolle alvorens Gravenberch zijn entree maakte. Onder meer Daley Blind was niet te spreken over de trage wissel.

Gravenberch kwam maandag in actie bij Jong Ajax tegen FC Volendam (1-3). Na de wedstrijd blikte de talentvolle middenvelder terug op de wissel van afgelopen vrijdag. "Dat was een beetje een miscommunicatie", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Mijn excuses daarvoor. Ik had misschien mijn scheenbeschermers om moeten doen, maar het was ook een miscommunicatie vanuit de staf."

In de periode dat Ajax met tien man op het veld stond, kwam PEC Zwolle terug tot 2-3. "Edson werd behandeld aan zijn lip. Hij was vier minuten bezig, maar er werd gezegd dat hij door kon gaan. Ik zat gewoon op de bank. Klaas (-Jan Huntelaar, red.) was zich aan het klaarmaken om erin te komen. Uiteindelijk moest ik erin, maar ik was nog niet klaar", luidde de verklaring van Gravenberch.

De talentvolle middenvelder maakte maandag het enige Amsterdamse doelpunt. Hij kwam in actie op De Toekomst omdat hij geen deel uitmaakte van de A-selectie voor het Champions League-treffen met Chelsea. "De trainer kiest op dit moment voor andere spelers. Ik kan teleurgesteld zijn, of de knop omzetten en laten zien dat ik erbij hoor. Vandaag ging het niet zo goed", doelde hij op de nederlaag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen