Oranje Onder-17 in achtste finale: "We zijn niet arrogant"

5 november 2019, 12:55

Het doel van Oranje Onder-17 was wereldkampioen worden, waardoor de teleurstelling gigantisch was toen de eerste twee duels met Japan en Senegal verloren gingen. Door de 4-0 overwinning op de Verenigde Staten mag de EK-winnaar zich dinsdagnacht alsnog melden in de achtste finale. Middenvelder Mohamed Taabouni (links op de foto) heeft er zin in.

Oranje behoorde door de ruime zege op de VS toch bij de beste nummers drie en mag zich dinsdagnacht 00.00 uur (Nederlandse tijd) meten met Nigeria in de achtste finales. Taabouni is blij dat Oranje toch nog door is gegaan. "Zo, het leeft écht. We hebben veel geluk gehad. Als je twee keer verliest, mag je eigenlijk niet eens doorgaan. Maar we hebben het in de laatste wedstrijd laten zien. Iedereen is heel gemotiveerd", zegt hij tegen de NOS.

Op social media werd gesteld dat Oranje Onder-17 arrogant is door te zeggen dat het wereldkampioen wil worden, maar dat vindt Taabouni onzin. "Ja, ik heb het wel een beetje meegekregen. Maar wij zijn niet arrogant, we hebben gewoon veel zelfvertrouwen. Zijn gedreven en gemotiveerd. Misschien was het niet zo handig dat we zo vaak hebben gezegd dat we het WK willen winnen. Maar ook dat is een les."

Taabouni, die bij AZ onder contract staat en met Oranje het EK won, weet hoe belangrijk het WK in Brazilië is. "Het gewonnen Europees kampioenschap (eerder dit jaar, red.) heeft mij veel gebracht. Ik kreeg een contractverlenging bij AZ en mocht gelijk met het eerste meetrainen. Mensen kijken anders naar je als je een EK hebt gewonnen. Dit is nog groter. Mooi voor mijzelf en mijn carrière."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen