Van der Meijde vreest niet: "Ik vind Ajax beter dan Chelsea"

5 november 2019, 13:55

Andy van der Meijde leeft met vertrouwen toe naar de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax. De voormalig buitenspeler van de Amsterdammers is van mening dat Ajax meer kwaliteiten in huis hebben dan de Engelsen.

Dat zegt de oud-international tegen VTBL. "Ik vind Ajax beter. Ajax heeft meer kwaliteit in huis dan Chelsea", stelt hij. We moeten nu niet net doen alsof dat een echt bijzondere ploeg is. Daarom moet Ajax niet bang zijn en het eigen spel spelen, revanche pakken daar." Toch is het de afgelopen periode wat wisselvallig bij Ajax, weet Van der Meyde. "Ik vond ze tegen RKC Waalwijk slecht, maar ook twee weken geleden tegen Chelsea niet goed spelen. Ajax is op de counter te kloppen. Tegen PEC Zwolle slikken ze een paar tegengoals en meteen werd het weer spannend. Dat is echt een minpunt van dit seizoen, dat Ajax het vaak zo ver laat komen. Want dan kun je wel eens onderuit gaan."

Van der Meijde denkt wel te weten waar de defensieve kwetsbaarheid vandaar komt. "Dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong er niet meer zijn, scheelt een hoop natuurlijk. Daardoor is de omschakeling bij Ajax soms echt 'klote'. Bijna alle spelers in de huidige selectie willen aanvallen, maar dat kan niet altijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen