Gemeenteraadsleden Verona klagen Balotteili aan voor laster

5 november 2019, 15:13

Dat racisme nog altijd een groot probleem is Italië, is deze week wederom gebleken. Brescia-spits Mario Balotelli werd tijdens het uitduel met Hellas Verona racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub. Opvallend genoeg denkt men in Verona anders over de zaak.

Hellas Verona-trainer Ivan Juric en voorzitter Setti spraken maandag hun ongenoegen uit over de kwestie door te stellen dat er geen sprake was van oerwoudgeluiden. Ook burgemeester Federico Sboarina sloot zich daar bij aan. "Ik heb geen racisme opgemerkt in het stadion. Onze stad wordt te schade gemaakt", sprak hij. Daar blijft het niet bij, want ook enkele gemeenteraadsleden van Verona gaan zich ermee bemoeien. Vier raadsleden willen namelijk in actie komen tegen Balotelli. "We willen stappen ondernemen tegen de speler en tegen iedereen die de stad Verona onterecht aanvalt met lasterlijke verklaringen", laat het viertal dinsdag weten in Italiaanse media.

Eerder vandaag werd bekend dat Hellas Verona Ultras-leider Luca Castellini een stadionverbod heeft opgelegd naar aan leiding van schandalige teksten op de radio.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen