Hellas moet vak één duel dicht doen na Balotelli-incident

5 november 2019, 16:21

Hellas Verona heeft een milde straf gekregen voor het racisme jegens Mario Balotelli. De middenmoter in de Serie A moet in de eerstvolgende thuiswedstrijd één wedstrijd het vak waaruit de racistische leuzen werden geuit, dichtgooien. Balotelli wilde zondag van het veld stappen nadat hij racistisch werd bejegend door het thuispubliek, toen hij overgehaald werd om toch door te voetballen, maakte hij in het vervolg nog een prachtig doelpunt.

Dat er ditmaal wel een straf volgt, is in Italië al een bijzonderheid. In de regel worden dergelijke racistische uitingen vaak niet eens bestraft, ditmaal had de waarnemer van de Italiaanse voetbalbond het wel gerapporteerd. Daardoor moest Hellas Verona verschijnen voor de tuchtcommissie en zij oordeelden dat er wel degelijk sprake was van racisme, ondanks dat het werd ontkend door de trainer en voorzitter van de thuisploeg.

Lees ook: Hellas-trainer Juric hoorde geen racisme bij Balotelli

De tuchtcommissie legde de straf op voor een duel zonder publiek in het vak waarin de daders zaten. Als je bedenkt dat de seizoenkaarthouders voor dat duel wel andere tickets voor elders in het stadion mogen aanschaffen, is de straf feitelijk gezien een wassen neus. Wel nam de club al afscheid van Luca Castellini, een van de belangrijkste mensen van de harde kern, die achter de leuzen zou hebben gezeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen