Wales roept geblesseerde Bale wél op, Zidane ziet geen probleem

5 november 2019 – Een opvallend bericht uit Wales: bondscoach Ryan Giggs heeft Gareth Bale opgeroepen voor de komende interlandperiode. Dat is op zichzelf niet zo bijzonder, maar wel in de wetenschap dat de voorhoedespeler bij Real Madrid al weken met een blessure kampt. Zinedine Zidane maakt zich er desondanks niet te druk om.

Wales roept geblesseerde Bale wél op, Zidane ziet geen probleem

"We zullen zien of hij fit genoeg is om zich te melden bij de nationale ploeg van Wales", aldus de Franse coach van Real Madrid, die de aanvaller niet kan inzetten tijdens het duel met Galatasaray. Sowieso speelde Bale al sinds 13 oktober niet meer voor De Koninklijke, bij wie hij afgelopen zomer mocht vertrekken, maar in een periode van veel blessureleed alsnog regelmatig in actie kwam en erg belangrijk was.

Lees ook: Bale in lastige situatie: "Ik merkte dat ik de zondebok was"

"Wales heeft het recht om hem op te roepen", aldus Zidane, van wie het een publiek geheim is dat hij geen goede band heeft met Bale. Toch hoopt hij dat de Welshman tot het einde van dit seizoen blijft. "Dat hij van mij moet vertrekken in januari, wordt mij in de mond gelegd. Ik hoop vooral dat hij blijft de rest van dit seizoen." 

Dat Wales hem wel oproept, vindt Zidane niet vervelend. "Ik heb een goede relatie met hem. We wensen elkaar elke dag goedemorgen en ik hou van hem, zoals van al mijn spelers", aldus Zidane. "Maar op dit moment is hij geblesseerd en nog niet hersteld. Als hij wel hersteld is, dan wil hij ook echt spelen namens ons."

UEFA Champions League

gerelateerd