Ajax in aanvallende variant, Mazraoui als rechtsback

5 november 2019, 19:37   Bijgewerkt: 5 november 2019, 20:55

Erik ten Hag kiest op bezoek bij Chelsea dinsdagavond voor een aanvallend middenveld: dat betekent dat Edson Alvarez op de bank begint bij de Amsterdammers, bij wie Donny van de Beek samen met Lisandro Martínez in een controlerende rol speelt. Hakim Ziyech, Quincy Promes, Dusan Tadic en David Neres zullen vermoedelijk veel rouleren voorin.

En dat is anders dan in de voorgaande Champions League-duels, waarin Ten Hag tot dusver koos voor Alvarez op het middenveld en dus een creatieve speler minder. De Mexicaan kan echter met name aan de bal te weinig brengen bij de Amsterdammers, die in de Eredivisie overigens wel regelmatig starten met een aanvallend middenveld. Op papier staat Ziyech op het middenveld opgesteld. 

#SlaJeSlag: bied mee op gesigneerde Ajax-shirts voor het goede doel!

Verder is er nog een verrassing in de ploeg van Ten Hag, waar Noussair Mazraoui weer rechts achterin start net als afgelopen weekend in de Eredivisie. Hij houdt Sergino Dest dus weer op de bank, wat verrassend genoemd mag worden. Joël Veltman, Daley Blind en Nicolas Tagliafico vormen de rest van de achterhoede van Ajax op Stamford Bridge.

Bij Chelsea zijn er weinig veranderingen ten opzichte van het duel in Amsterdam: alleen Christian Pulisic start in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven Callum Hudson-Odoi, die in Amsterdam geen goede indruk maakte. De jonge Amerikaan viel toen ook in en deed dat uitstekend. De herstelde N'Golo Kanté begint op de bank bij Frank Lampard. 

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek, Ziyech; Promes, Tadic en Neres

Opstelling Chelsea: Kepas; Alonso, Tomori, Zouma, Azpilicueta; Mount, William, Kovacic; Pulisic, Abraham, Mount

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen