Emery neemt Xhaka band af: Aubameyang nieuwe captain

5 november 2019, 22:07

Granit Xhaka is de aanvoerdersband van Arsenal definitief kwijt. Unai Emery heeft besloten om de band over te dragen aan aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang, nadat de middenvelder zich als captain misdroeg richting de supporters van The Gunners. Hij zou de beslissing van zijn trainer hebben geaccepteerd.

Dat liet Emery weten tijdens de persconferentie voor het Europa League-duel met Vitória SC, tegen wie het woensdag speelt. Xhaka is ook dan – net als de afgelopen twee duels – niet van de partij bij The Gunners. De Zwitserse middenvelder werd na een uur spelen gewisseld in het duel met Crystal Palace (2-2) en verliet het veld met veel misbaar richting de eigen supporters, waarna een ware rel ontstond.

Lees ook: Xhaka heeft spijt: "Ik bereikte zondag mijn kookpunt"

De fans joelden tijdens de wissel richting Xhaka en die was daar niet bepaald van gediend en zijn onvrede uitte. Wat volgde waren een hoop frustraties van beide kanten, waarna Xhaka uiteindelijk zijn excuses aanbood. Bedreigingen aan het adres van zijn familie, waren volgens Xhaka de reden van zijn woede-uitbarsting, liet hij weten in een uitgebreide reactie.

Wanneer en of hij weer terugkeert in de eerste selectie, is nog niet bekend. Zeker is wel dat zijn aanvoerdersband is afgenomen door Emery en dat Aubameyang de nieuwe captain is van Arsenal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen