Van Es terug: "Na het WK moest ik geopereerd worden"

8 november 2019 – Even raakte Kika van Es de afgelopen maanden uit de picture bij de Oranjevrouwen. De 27-jarige verdedigster uit Oirschot werd na het zilveren WK geopereerd aan haar knie en de afgelopen maanden stonden in het teken van revalideren. Op de valreep van dit interlandjaar is ze terug voor de EK-kwalificatieduels met Turkije (vandaag) en Slovenië (dinsdag).

Van Es terug: "Na het WK moest ik geopereerd worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Es' haar laatste minuten in Oranje waren op het wereldkampioenschap in de achtste finale tegen Japan. "Na het WK heb ik besloten dat ik geopereerd moest worden. Ik had al jaren klachten aan mijn knie", vertelt de Brabantse aan FCUpdate.nl. "De ene keer ging het goed, dan weer niet. Het was inmiddels zo erg dat er niets anders meer op zat." Ook telde haar buitenlandse transfer van Ajax naar de Engelse subtopper Everton mee. "Daar train je gemiddeld acht keer. Dat kan natuurlijk niet met een kapotte knie."

Maak kans op een gesigneerd shirt van de gehele PSV-selectie!

De noodzakelijke ingreep maakte de start bij Everton wel lastig voor Van Es, die hiervoor nooit in het buitenland speelde. "Je begint een beetje met een valse start. In je eentje zit je in een appartementje en kun je niet laten zien wat je kan. Maar nu gaat het gewoon goed", stelt 61-voudig international. "Ook met mijn knie. Ik ben blij met deze keuze. Ik woon nu op een appartementje vlak bij Liverpool, samen met twee meiden: Inessa (Oranje-international Kaagman, red.) en een Engelse meid. Het is zo'n vijftien minuten van de club. Helemaal prima."

Bij The Toffees speelt Van Es (nog) niet op haar meest favoriete positie als linksback. "Mijn eerste minuten maakte ik als rechtsback. Voor mij ook geen probleem, een fijne positie. De laatste twee wedstrijden werd ik centraal gezet. Met het oog op Oranje niet mijn favoriete positie. Ik denk wel dat ik op die plek veel dingen kan leren, want dit is van een ander niveau dan ik gewend was in Nederland."

Lees ook: Spaanse competitie gaat staken, Van Dongen legt uit

Juist haar basisplek op die linksbackpositie raakte Van Es op het WK kwijt aan Merel van Dongen. Voor het EK-kwalificatieduel van vanavond (vrijdag) met Turkije hoopt de verdedigster op een nieuwe kans. En anders komende dinsdag in het Gelredome tegen Slovenië. "Ik denk dat we beiden verschillende speelsters zijn. Natuurlijk vormen we concurrenten van elkaar, maar we misgunnen elkaar niets. Dat heb je ook kunnen zien op het WK. Ik doe er alles aan om te laten zien wat ik kan en hoe goed ik ben. Dan is het aan de bondscoach (Sarina Wiegman, red.) voor wie ze kiest."

Door: Steven Koelma

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd