Van Es terug: "Na het WK moest ik geopereerd worden"

8 november 2019, 12:54   Bijgewerkt: 8 november 2019, 13:20

Even raakte Kika van Es de afgelopen maanden uit de picture bij de Oranjevrouwen. De 27-jarige verdedigster uit Oirschot werd na het zilveren WK geopereerd aan haar knie en de afgelopen maanden stonden in het teken van revalideren. Op de valreep van dit interlandjaar is ze terug voor de EK-kwalificatieduels met Turkije (vandaag) en Slovenië (dinsdag).

Van Es' haar laatste minuten in Oranje waren op het wereldkampioenschap in de achtste finale tegen Japan. "Na het WK heb ik besloten dat ik geopereerd moest worden. Ik had al jaren klachten aan mijn knie", vertelt de Brabantse aan FCUpdate.nl. "De ene keer ging het goed, dan weer niet. Het was inmiddels zo erg dat er niets anders meer op zat." Ook telde haar buitenlandse transfer van Ajax naar de Engelse subtopper Everton mee. "Daar train je gemiddeld acht keer. Dat kan natuurlijk niet met een kapotte knie."

Maak kans op een gesigneerd shirt van de gehele PSV-selectie!

Bij The Toffees speelt Van Es (nog) niet op haar meest favoriete positie als linksback. "Mijn eerste minuten maakte ik als rechtsback. Voor mij ook geen probleem, een fijne positie. De laatste twee wedstrijden werd ik centraal gezet. Met het oog op Oranje niet mijn favoriete positie. Ik denk wel dat ik op die plek veel dingen kan leren, want dit is van een ander niveau dan ik gewend was in Nederland."

Lees ook: Spaanse competitie gaat staken

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen