Slot hoopte tevergeefs dat Astana titelfeestje moest uitstellen

6 november 2019, 16:06

Als het aan Arne Slot had gelegen, dan was Astana komend weekend pas kampioen van Kazachstan geworden. De opponent van AZ veroverde afgelopen zondag echter de landstitel en kan zich nu volledig focussen op de wedstrijd in de Europa League. Donderdag nemen Astana en AZ het tegen elkaar op in de Kazachse hoofdstad.

Astana werd afgelopen weekend voor de zesde keer op rij kampioen van Kazachstan. "Vooraf hadden we gehoopt dat dat pas komend weekend zou gebeuren. Dan hadden ze misschien wel opnieuw de keuze gemaakt om een aantal spelers rust te geven. Daar gaan we nu niet vanuit. Tegelijkertijd is het natuurlijk mooi om te zien hoe de verhoudingen liggen wanneer beide teams met hun sterkste elftal spelen", blikt Slot via de clubkanalen vooruit.

AZ was twee weken geleden veel te sterk voor Astana, dat met liefst 6-0 aan de broek kreeg. "Toen stond het na 75 minuten 2-0 voor ons en waren we heel dominant. Maar de 6-0 gaf een ietwat overdreven beeld van de krachtverhoudingen", zegt Slot. "Het zou mij alleen niet verbazen als wij morgen veel aan de bal zijn en zij meer op de counter spelen. Alleen zullen hun beste spelers nu waarschijnlijk wél meedoen en hebben ze het vertrouwen van het kampioenschap op zak."

AZ staat met vijf punten op de tweede plaats in Groep L van de Europa League. Koploper Manchester United heeft twee punten minder, nummer drie Partizan heeft er één minder. Astana is nog puntloos.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen