Klopp over twee duels in 24 uur: "Problemen elk jaar hetzelfde"

6 november 2019, 18:28   Bijgewerkt: 7 november 2019, 10:03

Jürgen Klopp heeft zich neergelegd bij het feit dat zijn ploeg de kwartfinale van de League Cup tegen Aston Villa één dag voor de halve finale in de wereldbeker voor clubteams speelt. Door het overvolle programma in de Champions League en de Premier League bleek er geen andere mogelijkheid dan deze. "Misschien moet Aston Villa maar naar Qatar komen", zei Klopp met een knipoog.

"We hebben deze keuze moeten maken, omdat andere oplossingen nog meer problemen met zich zouden meebrengen", zei Klopp dinsdagavond op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen Genk (2-1). "We hebben wel een idee over hoe we het precies willen gaan invullen, maar het zal hel moeilijk worden. We hebben nu even de tijd om er over na te denken."

Klopp zei eerder dat hij de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa eventueel zou willen boycotten, maar kwam hier op de persconferentie op terug. "Ik wil helemaal geen wedstrijden afzeggen, waarom zou ik? Maar ik moet het wel aan de kaak stellen. De problemen zijn duidelijk, dat is elk jaar hetzelfde", sprak de Duitser geïrriteerd. "We moeten met elkaar om tafel om een oplossing te vinden voor deze problemen."

Duidelijk is dat Liverpool in de League Cup met een andere selectie speelt dan een dag later in Qatar. De selectie wordt vermoedelijk gesplitst, waarbij Nederlander Pepijn Lijnders – zoals in elk geval het plan was – de leiding zal hebben over het duel met Aston Villa, waarin vooral jonge talenten aan het werk zullen gaan, zoals in eerdere duels in de League Cup ook gebeurde. De hoofdmoot van de reguliere selectie reist af naar het WK voor clubteams.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen