Zwak Arsenal speelt gelijk tegen Vitoria de Guimaraes

6 november 2019, 18:53   Bijgewerkt: 7 november 2019, 10:03

Arsenal heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitoria de Guimaraes in Groep F van de Europa League. De ploeg van Unai Emery speelde een uiterst zwakke wedstrijd en kwam tien minuten voor tijd nog wel op voorsprong via Shkodran Mustafi, maar de Portugezen kwamen in de extra tijd van de wedstrijd alsnog verdiend langszij door een treffer van Bruno Duarte.

Arsenal stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitoria de Guimaraes fier aan kop in Groep F. De ploeg van Unai Emery draait in de Premier League dan wel niet al te best, in de Europa League werden alle drie de wedstrijden gewonnen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want in de heenwedstrijd tegen de Portugezen keek de ploeg uit Noord-Londen tien minuten voor tijd nog tegen een achterstand aan. Door twee vrije trappen van Nicolas Pépé won het alsnog met 3-2.

De wedstrijd werd op woensdagavond gespeeld, - een dag die niet gebruikelijk is voor het Europa League-toernooi – omdat de Portugese politie de veiligheid niet zou kunnen waarborgen aangezien Braga – Besiktas ook stond ingepland voor de donderdagavond. Arsenal, zonder topschutter Pierre-Emerick Aubameyang, speelde in Portugal een uitermate zwakke eerste helft en had weinig in te melk te brokkelen tegen de huidige nummer vijf uit Portugal. Vitoria loste maar liefst tien (!) schoten, waar de ploeg van Emery maar één poging waagde. Davidson kreeg namens Vitoria de beste kans, maar hij schoot centimeters naast.

In de tweede helft was het spel nog steeds niet om aan te zien en het duurde tot tien minuten voor tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen. Opnieuw bleek Pépé over een uitstekende trap te beschikken, hij legde de bal panklaar op het hoofd van Mustafi en die knikte uitstekend binnen. Dit leek genoeg te zijn voor Arsenal, maar in de extra tijd van de wedstrijd kwamen de Portugezen alsnog langszij. Bruno Duarte maakte met een spectaculaire omhaal de gelijkmaker. Hierna kwamen er nog twee kansen voor Vitoria op de overwinning, maar de paal stond een Portugese overwinning in de weg.

Arsenal maakte opnieuw weinig indruk en zo blijft de druk op Unai Emery aanhouden. Aankomende zaterdag spelen zij de lastige uitwedstrijd tegen Leicester City, de huidige nummer drie in de Premier League.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!