Schwaab voor duel met Linz: "De situatie moet gedraaid worden"

6 november 2019, 20:21   Bijgewerkt: 7 november 2019, 10:00

Daniel Schwaab gaat ervan uit dat hij donderdagavond in het duel van PSV met LASK Linz in de basis start. PSV zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en wist in de laatste vier wedstrijden niet te winnen. Schwaab is van mening dat de ploeg behoefte heeft aan ervaring en denkt dat de wedstrijd 'een omslagpunt' kan zijn. 

In de laatste wedstrijden vormde Schwaab (foto op archiefbeeld) samen met Timo Baumgartl het centrum, maar door de terugkeer van Nick Viergever lijkt de laatstgenoemde zijn plek te moeten afstaan. Dat het momenteel niet loopt bij de ploeg van Mark van Bommel weet ook de Duitse verdediger. "Deze situatie moet gedraaid worden en natuurlijk probeer ik dan het team te helpen waar ik kan", zei hij op de persconferentie. "Dat wordt ook van mij verwacht. Ook ik voel extra druk, maar we hebben dit seizoen ook een hele goede fase gehad en kunnen ons daar zeker aan vasthouden."

PSV staat bovenaan in Groep D en heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen LASK Linz drie punten meer dan de ploeg uit Oostenrijk. Schwaab wil geen favoriet aanwijzen, maar beseft hoe belangrijk de wedstrijd is. "We zijn nu niet in de beste fase van ons seizoen, maar we kunnen een grote stap maken. En uiteindelijk ben je in het voetbal altijd zo goed als je laatste wedstrijd."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen