Ten Hag over nieuwe formatie: "Zit zeker muziek in"

7 november 2019, 08:05   Bijgewerkt: 7 november 2019, 09:47

Erik ten Hag begon dinsdagavond tegen Chelsea met een wat andere opstelling dan normaal en hij sluit niet uit dat hij vaker zo gaat spelen. Hakim Ziyech stond in plaats van aan de rechterkant op het middenveld en vormde samen met Donny van de Beek en Lisandro Martinez het middenrif van het elftal. Edson Alvarez bleef hierdoor op de bank. "De uitvoering aan onze kant was goed en als beloning scoorden we een paar geweldige goals", zei Ten Hag.

"In de Johan Cruijff ArenA kwamen we niet onder de druk uit (Ten Hag koos toen voor een middenveld met Lisandro Martinez, Edson Alvarez en Van de Beek, red.) en om daar niet opnieuw tegenaan te lopen hadden we veel voetballend vermogen nodig", sprak Ten Hag tegenover De Telegraaf. "Vandaar zijn we met die vijf offensieve spelers gestart. Vooral aan de rechterkant lukte het ons vaak om onder de druk uit te voetballen. Zo zette wij de wedstrijd naar onze hand."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Ajax speelde tot de twee rode kaarten een uitstekende wedstrijd en zo lijkt de puzzel van Ten Hag steeds meer in elkaar te vallen. "De uitvoering aan onze kant was goed en als beloning scoorden we een paar geweldige goals. We hebben een stap vooruit gezet en goed gespeeld met dit elftal in deze formatie, maar we moeten onszelf nog wel verder ontwikkelen."

De oefenmeester sluit niet uit dat hij vaker met deze formatie zal aantreden, maar wil niet stellen dat deze ploeg verder is dan vorig jaar. "Er zit zeker muziek in. Misschien gaat het iets te ver om te stellen dat we verder zijn dan vorig seizoen, maar ik kan me voorstellen dat het wervelender oogt. Dat komt ook door de diepgang, snelheid en het vele bewegen van onze aanvallers. Het ziet er allemaal heel dynamisch uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen