Spoorboekje: Oranje-selectie, interview Kika van Es en Eredivisie

8 november 2019, 07:18

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 november.

Nieuws

Oranje-selectie

Het Nederlands elftal heeft nog twee EK-kwalificatieduels te gaan: plaatsen we ons rechtstreeks vanuit deze groep voor EURO 2020? Het heeft er tot dusver alle schijn van, maar mocht het tegen Noord-Ierland en Estland toch nog gruwelijk misgaan, hebben we altijd de Nations League nog. Maar geen Nederlander die daarop rekent: met welke selectie we ons moeten gaan plaatsen, maar Koeman aan het begin van de middag wereldkundig. 

Specials

De knopen die Koeman moet doorhakken voor de Oranje-selectie

Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. Mede door wat pijntjes en blessures hier en daar staat de keuzeheer nog voor een aantal belangrijke keuzes in zijn selectie. Welke knopen moet hij doorhakken? 

Van Es terug bij Oranje: "Na het WK moest ik geopereerd worden"

Even raakte Kika van Es uit de picture bij de Oranjevrouwen. De 27-jarige verdedigster uit Oirschot werd na het zilveren WK geopereerd aan haar knie en de afgelopen maanden stonden in het teken van revalideren. Op de valreep van dit interlandjaar is ze terug voor de EK-kwalificatieduels met Turkije (vandaag) en Slovenië (dinsdag). FCUpdate.nl sprak met haar.

Wedstrijden

Vitesse – FC Groningen (20.00 uur)

Met twee nederlagen op rij is het goede gevoel van Vitesse opeens heel snel verdwenen. Met name omdat het verloor van laagvliegers FC Emmen en ADO Den Haag en zo de tweede plaats uit handen gaf. Nu is het zaak om die slechte reeks te beëindigen, maar FC Groningen heeft de weg omhoog gevonden en won vier van de laatste vijf wedstrijden.

1. FC Köln – 1899 Hoffenheim (20.30 uur)

Na een moeizame start heeft Alfred Schreuder met vijf overwinningen op rij – waarvan één in de DFB-Pokal - het uitstekend voor elkaar met 1899 Hoffenheim. In de enorme subtop kan hij met zijn ploeg bij een zege zelfs even aar de tweede plaats klimmen in de Bundesliga. Het 1. FC Köln van Kingsley Ehizibue verloor juist de laatste drie duels, dus normaliter liggen daar mogelijkheden...

Norwich City – Watford (21.00 uur)

Een absolute degradatiekraker: Watford – vorig seizoen in het begin juist nog een tijdje verrassend aan kop in de Premier League – kent met Darryl Janmaat een dramatisch seizoen en heeft tot dusver slechts elf punten verzameld. Het gepromoveerde Norwich City met Tim Krul in het doel twee meer en verloor bovendien vijf van de laatste zes duels. Wie slaat er een belangrijke slag?

Voetbal op tv

20.00 uur: Roda JC – Cambuur, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Vitesse – FC Groningen, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Schakelkanaal, FOX Sports 1, schakelprogramma

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: 1. FC Köln – 1899 Hoffenheim, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Zulte Waregem – Anderlecht, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Jupiler Pro League-duel

21.00 uur: Norwich City – Watford, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen