Vergoossen luidt noodklok: "Vier Limburgse profclubs is te veel"

7 november 2019, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sef Vergoossen ziet dat het voetbal in Limburg er niet best voor staat en is van mening dat 'het roer om moet'. Het verhaal van Roda JC is bekend, VVV-Venlo en Fortuna Sittard bungelen onderaan de Eredivisie, terwijl MVV op een zeventiende plek staat in de Eerste Divisie.

"Het is de hoogste tijd voor verandering'', stelt geboren Limburger Sef Vergoossen (op archiefbeeld) in het Algemeen Dagblad. De oud-trainer van onder andere VVV, MVV en PSV ziet de teloorgang van het Limburgse voetbal met lede ogen aan. "Nóg meer is duidelijk geworden dat er in Limburg geen voedingsbodem is voor vier succesvolle profclubs.''

Wil jij een shirt met de handtekeningen van ALLE PSV'ers erop? Dan is dit je kans!

VVV en Fortuna staan respectievelijk op plek zeventien en zestien en stevenen af op een zwaar seizoen. Beide ploegen hebben moeite om het stadion te vullen, terwijl ook bij Roda JC er soms meer lege dan gevulde stoelen zijn. "Als je er genoegen mee neemt dat je als Limburgse clubs een rol in de marge blijft vervullen moet je lekker zo doorgaan'', stelt Vergoossen. "Als je wilt dat in Limburg ooit een vaste middenmoter in de Eredivisie speelt, moet het roer om. De clubs hier zijn elkaar alleen maar vliegen aan het afvangen."

Vergoossen maakte zich in 2009 hard voor één fusieclub in Limburg, namelijk Sporting Limburg, maar dat plan vond destijds geen doorgang. "Vier clubs die een marginale rol vervullen in het profvoetbal is niet goed voor de economie in Limburg, niet goed voor het bedrijfsleven en niet goed voor de media. Het is een gemiste kans dat Sporting Limburg er niet van is gekomen", blikt Vergoossen terug op de plannen voor een fusieclub.  "En dat denk ik ook. Eén tot de verbeelding sprekende club zou een zegen zijn. Dan tel je als provincie weer een beetje mee. Op deze manier blijft het aankloten in Limburg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen