AZ-trainer Slot waarschuwt: "Niet altijd de beste wint"

7 november 2019, 16:48

AZ-trainer Arne Slot wil de lastige uitwedstrijd op bezoek bij Astana FK een zege boeken. Hoewel het in Den Haag liefst 6-0 werd, verwacht de oefenmeester geen makkelijk duel in de return in Kazachstan. "In het voetbal is het niet zo dat als je beter bent, je ook per se wint", waarschuwde hij zijn ploeg.

Tegenover FOX Sports ging hij in op het duel in de Europa League. "Dat hebben we tegen Heerenveen gezien: je hoeft niet altijd beter te zijn dan je tegenstander", aldus Slot. "Thuis waren we beter dan Astana, maar dat zegt niet alles. In sommige sporten win je tien van de tien keer als je beter bent, in voetbal acht van de tien keer. Voor die laatste twee keer moeten we waken."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Met een zege kan AZ bovendien een grote stap zetten naar de volgende ronde van de Europa League. "We kennen de stand in de poule: als United tegen Partizan wint, dan doen wij hele goede zaken als we zelf ook winnen. Maar nogmaals: in voetbal heb je geen enkele zekerheid."

Met Calvin Stengs aan de rechterkant en Dani de Wit op tien, denkt Slot een goede kans te maken in Astana. "We verwachten veel in de eindfase te komen over de zijkanten. Dani komt vaker met een loopactie in de zestien meter, dus daarom staat Calvin aan de rechterkant. Laten we hopen om de nul te houden en met een goaltje aan de goede kant van de score te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen