Basel verslaat Getafe, Vilhena grijpt met Krasnodar strohalm

7 november 2019 – FC Basel heeft een reuzesprong gemaakt in de richting van de knock-outfase. De Zwitsers versloegen op eigen veld het Spaanse Getafe (2-1) en staan daardoor liefst vier punten los van de naaste belagers in Groep C. Het Russische Krasnodar, met Tonny Vilhena in de basis, deed wat het moest doen tegen Trabzonspor.

Basel verslaat Getafe, Vilhena grijpt met Krasnodar strohalm

FC Basel – Getafe: 2-1
Basel had na drie duels één puntje voorsprong ten opzichte van de gasten uit Spanje. Ook op het veld waren de verschillen minimaal, al had Basel de betere kansen. De Zwitsers, die PSV in de voorronde van de Champions League eerder dit seizoen nog uitschakelden, kwamen al vroeg op voorsprong dankzij Arthur Cabral. Een plotselinge pingel van Jaime Mata bezorgde Getafe in de slotminuut van de eerste helft de gelijkmaker.

In het kwartier na rust ging het lang gelijk op, totdat de aanvallende middenvelder Fabian Frei zijn ploeg naar de overwinning schoot: 2-1.

Krasnodar – Trabzonspor: 3-1
Het Russische Krasnodar moest op eigen terrein zien af te rekenen met hekkensluiter Trabzonspor om nog een beetje perspectief op een Europees avontuur na de winter te houden. Met Tonny Vilhena centraal op het middenveld slaagde die missie zonder veel problemen. Twee goals van Manuel Fernandes beslisten het duel al in de eerste helft, want Trabzonspor bakte er maar weinig van. In de blessuretijd maakte Ivan Ignatjev de 3-0, waarna Anthony Nwakwaeme nog de eer wist te redden namens de Turken.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Dankzij de broodnodige driepunter haakt Krasnodar het karretje aan bij Getafe, dat ook zes punten heeft. De Spanjaarden hebben echter een beter doelsaldo. Basel (tien punten) kan plaatsing voor de volgende ronde bijna niet meer ontgaan.

UEFA Europa League

gerelateerd