Besiktas na vier duels reeds uitgeschakeld, rode kaart voor Lens

7 november 2019 – Besiktas is al na vier groepswedstrijden uitgeschakeld in de Europa League. De Turkse club leed donderdagavond op bezoek Sporting Braga een 3-1 nederlaag. Voor Jeremain Lens werd het een extra vervelende avond: hij kreeg vlak voor rust een directe rode kaart. Het andere duel in Groep K, tussen Wolverhampton Wanderers en Slovan Bratislava, eindigde in een 1-0 zege voor de Engelsen.

Besiktas na vier duels reeds uitgeschakeld, rode kaart voor Lens

Sporting Braga - Besiktas 3-1
Om nog kans te maken op Europese overwintering moest het nog puntloze Besiktas winnen bij Sporting Braga. De Turkse club ging echter voor de vierde achtereenvolgende keer onderuit in de Europa League. Bijna alle hoogtepunten vonden plaats in de eerste helft. Paulinho opende na een kwartier de score, Tyler Boyd tekende weer een kwartier later voor de gelijkmaker en wederom Paulinho zette daarna de 2-1 op het scorebord.

Na de 2-1 moest Besiktas in de achtervolging, maar de jacht op de gelijkmaker werd bemoeilijkt door een rode kaart voor Lens. Hij moest vlak voor rust het speelveld verlaten na een harde tackle op João Palhinha. Het was voor de 31-jarige aanvaller pas zijn eerste rode kaart in clubverband. Besiktas hield ondanks de man-minder-situatie lang uitzicht op een punt, tot Wilson Eduardo vlak voor tijd voor de 3-1 aantekende.

Wolverhampton Wanderers - Slovan Bratislava 1-0
Met Myenty Abena en Joeri de Kamps in de basis begon Slovan Bratislava aan de wedstrijd in Wolverhampton, die gefloten werd door Bas Nijhuis. De Nederlandse scheidsrechter gaf de thuisploeg vlak na rust een strafschop, maar die werd gemist door Rúben Neves. De wedstrijd stevende af op een bloedeloze remise, tot in blessuretijd Raul Jimenez de 1-0 scoorde en Wolverhampton Wanderers de zege bezorgde.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

UEFA Europa League

gerelateerd