Gisteren gemist: blamage PSV, punt Feyenoord en ruime zege AZ

8 november 2019, 00:30   Bijgewerkt: 7 november 2019, 23:43

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 7 november.

Crisis PSV compleet na verlies in Europa League tegen LASK Linz

PSV kende donderdag een desastreuze avond in de Oostenrijkse stad Linz. LASK was met 4-1 te sterk voor de Eindhovenaren en stak vooralsnog een stokje voor overwintering van PSV in Europa. PSV kwam vroeg op voorsprong dankzij een discutabele penalty van Daniel Schwaab, maar werd vervolgens overlopen door LASK, dat zich overtuigend voorbij PSV knokte.

Feyenoord mist kansen en pakt slechts punt tegen Young Boys

Feyenoord heeft in de eigen Kuip gelijkgespeeld tegen Young Boys (1-1), waardoor het perspectief op overwintering in Europa is verslechterd. De ploeg van Dick Advocaat kwam donderdagavond al snel op voorsprong door een rake penalty van Steven Berghuis. In de tweede helft zette Young Boys sterk aan en produceerde het de verdiende gelijkmaker.

AZ boekt ook in Kazachstan zeer ruime zege op armoedig Astana

AZ heeft nog steeds volop kans om te overwinteren in de Europa League. De Alkmaarders maakten in het verre Kazakhstan geen fout tegen FK Astana: de zwakke broeder van Groep L had in Den Haag al met 6-0 verloren en moest thuis een 0-5 nederlaag incasseren. Myron Boadu, Fredrik Midtsjø, Oussama Idrissi, Pantelis Hatzidiakos en nogmaals Boadu maakten de doelpunten. Het bij vlagen slordige en nonchalante had de dubbele cijfers kunnen halen, maar kan toch met een tevreden gevoel aan de lange terugvlucht naar Nederland beginnen.

Coëfficiëntenlijst: Nederland neemt klein beetje afstand

Nederland heeft ondanks de wisselende resultaten in Europa geen schade opgelopen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Ten opzichte van concurrenten Oekraïne, Turkije en Oostenrijk heeft Nederland zelfs wat terrein gewonnen. België, dat een plekje hoger staat, pakte evenveel punten.

Bruma en Weghorst laten zich met Wolfsburg verrassen door Gent

VfL Wolfsburg is donderdagavond tegen zijn eerste nederlaag in de groepsfase van de Europa League aangelopen. Met Jeffrey Bruma en Wout Weghorst binnen de lijnen ging de Duitse formatie met 1-3 onderuit tegen KAA Gent. De Belgen gaan door de verrassende overwinning aan kop in Groep I.

Dost gaat met Eintracht op valreep onderuit op Sclessin

Eintracht Frankfurt is er donderdag niet in geslaagd het uitduel met Standard Luik tot een goed einde te brengen. De Duitse formatie leek een punt over te houden aan de vierde groepswedstrijd in de Europa League, maar door een laat doelpunt van oud-PSV'er Maxime Lestienne eindigde het duel in 2-1. Bas Dost deed ruim een kwartier mee bij Eintracht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen