Feyenoord pakt vaakst geel in Europa League, AZ het minst

8 november 2019, 09:46   Bijgewerkt: 8 november 2019, 09:53

Feyenoord staat bovenaan in de Europa League als het gaat om het aantal gele kaarten dat de Rotterdammers kregen. De Stadionclub kreeg in de eerste vier duels liefst zestien gele kaarten, Borussia Mönchengladbach volgt met vijftien en AS Roma, Sporting Portugal en Malmö FF hebben dertienmaal geel gepakt. Opvallend: AZ sluit de rijen en ging pas eenmaal (!) op de bon voor geel.

Feyenoord gaast dus fier aan kop in dat klassement: Leroy Fer kreeg in de eerste drie groepsduels een gele kaart en was daarom tegen Young Boys geschorst. Voorlopig staan Steven Berghuis, Ridgeciano Haps, Renato Tapia en Luis Sinisterra (allen tweemaal geel) op scherp voor de komende duels met Rangers en FC Porto.

Jan-Arie van der Heijden, Orkun Kökcü, Eric Botteghin, Edgar Ié en Kenneth Vermeer pakten tot dusver allemaal 'slechts' eenmaal geel. AZ is hekkensluiter wat gele kaarten betreft en ging pas eenmaal op de bon met geel: die was voor Dani de Wit. Jonas Svensson pakte echter ook een rode kaart. PSV (5x geel, 39ste) is ook een relatief vriendelijke ploeg.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta! 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen