Cerny strijdt voor kans bij Utrecht, maar baalt van plek op bank

8 november 2019, 10:51

Vaclav Cerny stapte deze zomer van Ajax over naar FC Utrecht om alsnog door te breken in de Domstad, maar de buitenspeler verloor na een matig begin zijn basisplaats en komt momenteel niet aan de bak. De aanvaller baalt van de situatie, maar is vastbesloten om zich alsnog te laten zien. "Dat ik nu minder kansen krijg, is gewoon hartstikke jammer."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "We spelen iets anders dan in het begin van het seizoen. Die dingen gebeuren. Maar natuurlijk baal ik ervan", zei de Tsjech, die na de misluke Europa League-campagne zijn basisplaats verloor. "Op trainingen gaat het allemaal goed en is er geen specifiek ding dat ik beter moet doen. Ik werk elke dag hard en ik moet blijven vechten."

Cerny steekt ook de hand in eigen boezem. "Na drie jaar op rechts te hebben gespeeld stond ik nu op links, met nieuwe spelers bij een nieuwe club. Alles was nieuw. Ik was niet op mijn best en dat geef ik eerlijk toe. Ik speelde niet echt goed", erkent hij, toch geeft hij nog niet op. "Ik ben naar FC Utrecht gekomen voor een nieuwe start dus natuurlijk baal ik van de situatie, maar ik ga niet allemaal dingen zeggen. Laat ik het zo zeggen: ik wil dat het in elk geval niet aan mij ligt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen