Olmo debuteert in Spaanse ploeg, Alcacer en Morata zijn terug

8 november 2019, 13:08

De selectie van Spanje kent een opvallende naam: Dani Olmo (21) van Dinamo Zagreb is voor het eerst opgeroepen. Spanje speelt in de komende interlandperiode haar laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta (15 november) en Roemenië (18 november). Die zijn om des keizers baard, omdat de wereldkampioen van 2010 zich vorig maand al kwalificeerde voor het Europees kampioenschap.

Olmo blonk afgelopen zomer uit op het EK voor spelers onder 21 jaar. Mede door de middenvelder won Spanje dat toernooi. Vorig seizoen werd Olmo ook gekozen tot beste speler van de Kroatische competitie. Dat leverde Olmo belangstelling op van andere clubs. Onder meer Ajax werd aan hem gelinkt. Echter bleef een transfer uit.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Een plek in de selectie van de Spaanse ploeg is een nieuwe mijlpaal in Olmo's carrière. Bondscoach Robert Moreno haalde daarnaast Paco Alcacer (Borussia Dortmund) en Alvaro Morata (Atlético Madrid) terug bij La Roja. Zij ontbraken vorige maand. Jordi Alba (FC Barcelona) en Dani Ceballos (Arsenal) zijn er door blessures deze keer niet bij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen