Redan en Chong terug bij Jong Oranje, geen Veerman en Lang

8 november 2019, 13:36

Goed nieuws voor Daishawn Redan (Hertha BSC, foto), Tahith Chong (Manchester United), Tyrell Malacia (Feyenoord) en Azor Matusiwa (FC Groningen): het kwartet is door bondscoach Erwin van de Looi weer opgeroepen voor Jong Oranje. Mede doordat Calvin Stengs en Myron Boadu zijn opgenomen in de hoofdmacht, krijgen ze een nieuwe kans. Joey Veerman (sc Heerenveen) kreeg wederom geen uitnodiging, net als vaste klant Noa Lang van Ajax.

De vorige keer zaten Redan en Chong niet bij de selectie van Van de Looi, maar Redan – die anders bij Oranje O19 was aangesloten – is de vervanger van Boadu, terwijl Chong profiteert van het doorschuiven van Stengs. Opvallender is misschien nog wel het blijven negeren van Veerman. De middenvelder blinkt bijna wekelijks uit bij Heerenveen, maar dat is nog onvoldoende voor Jong Oranje. Ook opmerkelijk is de absentie van Lang. Voor de huidige EK-kwalificatiecyclus kreeg de aanvaller tot nu toe telkens een oproep van Van de Looi.

Lees ook: Koeman neemt Stengs

Jong Oranje speelt in de komende interlandperiode een kwalificatieduel met Gibraltar (14 november) en een oefenwedstrijd tegen Engeland (19 november). In de uitwedstrijd tegen Gibraltar kunnen de Nederlandse talenten een nieuwe stap zetten naar het EK van 2021. Jong Oranje is na drie duels nog altijd foutloos.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen