Stoke City stelt Noord-Ierse bondscoach O'Neill per direct aan

8 november 2019, 13:56

Michael O'Neill, de bondscoach van Noord-Ierland, heeft een nieuwe club gevonden: de oefenmeester gaat per direct aan de slag bij Stoke City. Hij tekent een contract voor liefst 3,5 jaar bij de hekkensluiter van het Championship. Wel zal hij tegen Nederland en Duitsland nog op de bank zitten als eindverantwoordelijke bij de Noord-Ieren.

O'Neill - die 8 - zit zaterdag direct op de bank tegen Barnsley, een cruciaal duel: dat is namelijk de nummer 23 van het tweede niveau in Engeland. Het is dan ook niet gek dat Stoke City, dat tien van de laatste elf seizoenen uitkwam in de Premier League, haast wilde maken met de aanstelling van de Noord-Ierse bondscoach.

Lees ook: 'Stoke City ziet in Noord-Ierse bondscoach O'Neill nieuwe coach'

O'Neill is een succesvolle coach, die zich met Noord-Ierland voor het eerst in de historie plaatste voor het EK in 2016. Voor EURO 2020 zal dat normaliter niet meer lukken, mede omdat het in de loodzware poule met Nederland en Duitsland zit. Mogelijk is dat een reden om op de aanbieding van Stoke City in te gaan, eerder wees hij contracten bij de nationale bond van Schotland, West Bromwich Albion en Sunderland namelijk nog af. Wat hij doet als hij zich tóch plaatst voor het EK, is niet duidelijk. 

Wil jij een shirt met de handtekeningen van ALLE PSV'ers erop? Dan is dit je kans!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen