Van de Sanden belangrijk: "Het plezier was even weg"

8 november 2019, 19:56

De van een blessure herstelde Shanice van de Sanden (op archiefbeeld) begon vrijdag direct weer in de basis bij de Oranje Leeuwinnen en beschaamde het vertrouwen van Sarina Wiegman allerminst. De aanvalster scoorde en gaf bovendien vier assists tegen Turkije (8-0). Ze voelt dat het steeds beter gaat.

Van de Sanden speelde een teleurstellend WK, ondanks de finaleplaats van Oranje. Vaak was ze de meest bekritiseerde speelster van het team. Dat ze vrijdag ouderwets kon schitteren, doet haar goed. "Het plezier was even weg. Nu voel ik me weer fris, fit en goed. Ik ben met een mental coach gaan zitten en heb zelf wat dingen op papier gezet. Daarmee ben ik aan de slag gegaan. Het is voor mij zaak om rustig te blijven, ik hoef het niet direct in de eerste actie al te laten zien. Een wedstrijd duurt namelijk negentig minuten", zei ze tegen SBS9.

De aanvalster was vrijdag één van de betere speelsters bij Oranje. Ze gaf liefst vier assists. "Mijn teamgenoten hebben voor me geteld, het waren er inderdaad vier. Dat is lekker, dit doe je niet iedere wedstrijd."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen